Erhvervsleasing

Er du interesseret i at lease din næste bil, som virksomhed?

Du har to muligheder indenfor erhvervsleasing:

1

Operationel erhvervsleasing

Når du som virksomhed ønsker at køre i en mindre og billigere bil og har behov for at kende til alle udgifter i leasingperioden, så anbefaler Forza Leasing dig en operationel leasingaftale. Når du tegner din erhvervsleasingaftale, får du udleveret de samlede omkostningerne for hele perioden, som typisk er inkluderet med en service og reparationsaftale. I en erhvervsleasing aftale er der bundet store omkostninger med bilens ekstra udstyr og du er meget begrænset. Der er kilometer begrænsning, hvilket giver mindre fleksibilitet og der er store udgifter ved overkørte kilometer. Når du afleverer bilen tilbage, skal du ligeledes stå inden for bilens stand, dvs. har du små ridser eller buler, skal du betale ekstra udgifter. Erhvervsleasing er en fordel for dem, som ønsker sig et lille transportmiddel, hvor der ikke lægges stor vægt på ekstraudstyr og komfort, men en ny bil, hvor man kender de fleste omkostninger i kørselsperioden. Typisk aftaler på 36 måneder, hvor man herefter leverer bilen tilbage til leasingselskabet. Vær opmærksom på, at der kan komme ekstraopkrævninger for eventuelle overkørte kilometer samt for buler og skrammer.
2

Finansiel erhvervsleasing (Flexleasing)

Når du som virksomhed ønsker at køre den ultimative drømmebil, anbefaler Forza Leasing den løsning, der hedder finansiel erhvervsleasing, bedre kendt som flexleasing erhverv. Med flexleasing opnår du samme frihed, som havde du selv købt bilen. Det betyder bl.a., at du ikke er underlagt et fast, årligt kilometerantal, du har færre penge bundet i bilen, og du skal ikke betale for eventuelle skader ved leasingaftalens ophør. På dyrere biler kan det oftest bedst betale sig at lease, da finansiel leasing tager udgangspunkt i bilens pris uden registreringsafgift. Det betyder, at en typisk, årlig afskrivning på mellem 10-20% vil være væsentlig lavere på en leaset bil, end hvis bilen er købt fra ny med 180% registreringsafgift. Det har aldrig været nemmere og billigere at finde og finansiere sin drømmebil end det er i dag med leasing som en mulighed.

Erhvervsleasing, som virksomhed

Når du som virksomhed overvejer at erhverve en ny firmabil, så kan vi hos Forza Leasing hjælpe dig gennem hele processen, og naturligvis også tilbyde dig en fordelagtigt erhvervs- eller splitleasing aftale. Er du i tvivl om hvilken leasingform du bør vælge? Hvornår bør du vælge splitleasing fremfor erhvervsleasing og omvendt.


Som virksomhed kan du trække momsen fra udbetaling, leasingydelse og driftomkostning og det er selvfølgelig 100% fradragsberettiget, når leasingbilen ikke bruges privat. Dette gør at du ved etableringen af en erhvervsleasing eller splitleasing aftale, opnår en lavere leasingydelse og en mindre afskrivning (udbetaling).

Dette gør flexleasing erhverv til den øknomisk mest fordelagtige løsning at erhverve en bil. Vi anbefaler som tommelfingerregel at bilens værdi udgør minimum 250.000 kr., før vi kan sige at flexleasing er den bedste løsning. Dette udelukker ikke at du leaser en bil som har en værdi under 200.000, da leasing er en god måde at dele betalingen op over flere 12, 24 eller 36 måneder.

Når man leaser som virksomhed, er det en fordel, at kapitalbindingen er lavere end ved køb. Erhvervsleasing er derfor en fordel for de virksomheder, som ønsker at styrke likviditeten i stedet for at binde pengene i biler.

Hvad skal du betale når du erhvervsleaser?

Virksomheden betaler selv for leasingydelse, driftsomkostninger og hæfter selv for restværdien.

Hvilken løsning skal du vælge?

  1. Flexleasing Erhverv, hvor bilen bruges til erhvervsbrug. Her er det udelukkende din virksomhed, som betaler for bilen. Dette er en fordel for dig, som kun kører erhvervskørsel og hvis du ikke ønsker at blive beskattet af fri bil.

  2. Flexleasing af firmabil, her er det din arbejdsgiver, som betaler for bilen og dermed bliver du beskattet af fri bil. Læs mere om flexleasing af firmabil her

  3. Splitleasing, hvor bilen bruges til både privat- og erhvervsbrug. Her er det både dig og din arbejdsgiver, som betaler for bilen. Læs mere om splitleasing her

Skal vi finde din næste firmabil?

Leder du efter firmabil indenfor en bestemt prisklasse? Vi hjælper dig gerne med at finde de bedste firmabiler ud fra dit budget og dine behov. Hos Forza Leasing har vi eget leasingselskab og derfor ved vi lige præcis, hvor du som erhvervsleaser kan opnå de største besparelser.

Kontakt din nærmeste Forza Leasing afdeling og få overblik på hvor langt dit budget rækker.

Vigtigt at vide om flexleasing

Du har ikke kilometerbegrænsning i leasingaftalen
Du har et mindre værditab på bilen. Ved Flexleasing afskrives bilen ekskl. moms og registreringsafgift, hvorimod det traditionelle bilkøb afskrives inkl. moms og registreringsafgift.
Du får en billigere bilforsikring – Ved flexleasing skal du ikke betale for afgift og derved opnår du et lavere forsikringsbeløb.
Du har mindre pengebinding, og afskriver løbende på bilens værdi.
Du har mulighed for at udskifte bilen løbende også inden leasingaftalen udløb, såfremt du indfrier bilens restværdi.
Du betaler bilens registreringsafgiften gennem leasingydelsen
Du betaler for bilens afskrivning og hæfter selv for restværdien samt betaler driftsomkostninger i leasingperioden. Læs mere om restværdi her

Erhvervsleasing eksempel

Mercedes E300 de
Reg 02/2019, 4.000 km

Bilens udstyr
Burmeister musikanlæg, elektriske foldbare spejle, med varme, interiør lys, nyt virtuelt display samt navigtion , Læder sæder med memory.
Månedlig ydelse Leasing type
5981 kr. ekskl. moms Erhverv
Førstegangsydelse Leasingperiode
80.000 kr. 12 måneder
Restværdi
324.700 kr. ekskl. moms (ekskl. Registreringsafgift)
Menu
Biler
Indhent tilbud