Hillerød

Roskilde

Odense

Aarhus

Hamborg

FAQ

FAQ

Hvis det er første gang du skal lease, kan det hurtigt blive en smule indviklet. Hos Forza Leasing er vi opmærksomme på dette, og vi har derfor lavet en oversigt med typiske spørgsmål. Hos os er der ingen dumme spørgsmål – kun dårlige svar! Har du derfor et spørgsmål, som ikke står på listen forneden vil vi værdsætte, hvis du kontakter os på info@forzaleasing.dk eller tlf. 7027 4466.

Flexleasing eller finansiel leasing?

De to termer flexleasing og finansiel leasing dækker over samme betydning.

Hvordan beregnes afgiften?

Når afgiften beregnes vurderes det ud fra, hvad en tilsvarende model ville blive solgt for. En god tommelfingerregel er, at afgiften udgør omkring 62 %. Således udgør afgiften af en tilsvarende bil til 1.000.000 kr. på danske plader omkring 620.000 kr.

Der skal betales mellem 0,5-2% af afgiften i registreringsafgift pr. måned. Procentsatsen bestemmes af bilens alder:

0-3 mdr. = 2 %
3-6 mdr. = 1 %
+36 mdr. = 0,5 %

Derfor er det ofte fornuftigst, hvis man vælger en bil, som er over 36 måneder.

Hvem ejer bilen i leasingperioden?

Ifølge dansk lovgivning skal leasingfirmaet eje den bil, som bliver finansielt leaset. Leasingtager vil blive anført som bruger af køretøjet.

Hvor lang er bindingsperioden?

Hos Forza Leasing er kontraktperioden 12 måneder. Årsagen til kontraktperiodens længde er, at afgiften efter 12 mdr. vil være faldet, og der kan med fordel laves en ny kontrakt, hvor den månedlige leasingydelse vil være lavere.

Er forsikring inkluderet i prisen?

Forsikring er ikke inkluderet i den månedlige ydelse. Det skal dog nævnes, at forsikringspræmien ofte er lavere på finansielt leasede biler, da bilens værdi forsikres uden registreringsafgiften.

Kan jeg finde en bil i udlandet?

Vi kan hos Forza Leasing hjælpe dig med at importere din drømmebil, hvis du selv har fundet den. Forhandling, hjemtransport og behandling af importpapirer kan hurtigt blive uoverskueligt, men vi har mange års erfaring, således du slipper for sved på panden og ubehagelige overraskelser.

Hvad kræver det at blive godkendt til leasing?

Hos Forza Leasing har vi forskellige krav til leasingtager. Dette afhænger af om leasingtager leaser privat eller igennem en virksomhed:

Privat:

–       Ingen i husstanden må være registreret i RKI

–       Husstandsindkomsten skal være mindst kr. 400.000,- pr. år.

Herudover skal du kunne fremvise både din seneste årsopgørelse og have en kopi af dine tre sidste lønsedler.

 

Erhverv:

–       Virksomheden må ikke være registreret i RKI.

–       Virksomheden skal have været registreret i min. 12 mdr.

Har virksomheden været registreret under 12 mdr. kautionere leasingtager personligt.

Herudover skal selskabet kreditgodkendes af vores samarbejdspartnere, ligesom der skal fremvises en kopi af det seneste årsregnskab.

Hvor mange kilometer må jeg køre i bilen?

Ved finansiel leasing er der ingen kilometerbegrænsning, men i samarbejde med en leasingrådgiver vurderes det forventede antal kørte kilometer. Dette skal bruges til at beregne afskrivningerne på bilen i perioden.

Hvordan fastsættes forventet antal km i aftaleperioden?

For at kunne beregne bilens restværdi anslås kørte kilometer i aftaleperioden. Dette tal fastsættes på baggrund af de informationer, som leasingtageren giver leasingrådgiveren.

Er det kun mig som må køre bilen?

Dette afhænger af forsikringsvilkårene. Forsikrer du din bil gennem Forza Leasing må både familie og venner køre bilen.

Hvordan kommer jeg i gang?

Hvad end du har en bil, har fundet en bil i udlandet eller måske blot vil høre nærmere om leasing, så starter vi altid med et møde, hvor vi får en indledende snak om mulighederne for dig.

Hvad sker der efter leasingperiodens udløb?

Efter kontrakten udløb kan du vælge at forlænge eller sælge bilen.

Forlænger du kontrakten vil vi beregne en ny og lavere leasingydelse, så den passer med køretøjets nye lavere værdi og afskrivninger.

Ønskes bilen solgt skal den henvises til en køber med CVR-nummer. Bilens salgspris er som udgangspunkt dens restværdi, som blev vurderet ved kontraktindgåelse. Da der ikke er betalt registreringsafgift af bilen, er der dog også mulighed for at sælge bilen til resten af Europa, hvilket gør salget en del lettere.

Hvordan fastsættes afskrivningen på bilen?

Hos Forza Leasing afskriver vi typisk 15 % på bilen pr. år. Dette sikrer du ikke får nogen ubehagelige overraskelser ved kontraktudløb, da restværdien dermed oftest stemmer overens.

Er service inkluderet?

Leasingtager varetager alle driftsomkostninger, hvilket også inkluderer service. Som kunde hos Forza Leasing får man dog 15 % på timelønnen hos Forza Auto Service.

Hvad er depositum?

Depositummet udgør 15 % af bilens værdi, og er din egenfinansiering af køretøjet.

Hvad er ”Nedskrivning”?

Under ”Restværdi og anvisningspligt ved aftaleudløb” i leasingaftalen finder man punktet ”Nedskrivning”. Dette referer til de afskrivninger, som vil blive gjort henover leasingaftalens 12 mdr. Køretøjets pris minus Nedskrivning giver den forventede restværdi ved kontraktslutningen.

Hvordan betales den månedlige leasingydelse?

De månedlige leasingydelser betales som udgangspunkt via Betalingsservice (BS). Ønskes en anden betalingsform opkræves kr. 150,- pr. opkrævning i administrationsgebyr.

Hvordan kan man gøre den månedlige ydelse lavere?

Ved at regulere bilens restværdi til at være højere, kan man få en lavere månedlige leasingydelse. Det gør dermed ikke bilen billigere at køre, da man blot vil få en stor efterregning. Derfor arbejder vi hos Forza Leasing med realistiske restværdier, så vores kunder kan lave budgetter uden overraskelser.

Hvorfor koster det penge at etablere aftalen?

Etablering af en leasingaftale hos Forza Leasing koster penge, da der ligger et anseeligt papirarbejde bag processen i både vores salgs- og administrationsafdeling.

Hvad skal en GPS tracker i køretøjet bruges til?

Er bilens købspris over kr. 300.000,- vil det være et krav, at der bliver installeret GPS tracker. GPS-trackeren er både en sikkerhed for dig som leasingtager og os som leasingselskab. Det vil dog være helt normalt at få installeret GPS tracker, hvis man benytter splitleasing.

Hvad er et alarmabonnement?

Alarmabonnementet er en del af GPS-trackeren. Bevæger din bil sig eksempelvis pludselig uden at være tændt, vil du blive kontaktet af G4S for at høre, om alt er som det skal være.

Hvorfor koster forlængelsen penge?

Ved forlængelse af leasingaftalen skal der udregnes en ny leasingydelse, nedskrivninger og et nyt depositum. Herefter skal informationer indberettes til SKAT, og vi skal opdatere dem i vores systemer.

Menu