main image

LEASING

Splitleasing

SPLITLEASING

Når du skal lease din bil bør du først blive bevidst om hvilke muligheder har jeg, og hvornår skal du vælge den ene leasingform fremfor den anden. Klik her og læs mere om hvad er leasing, privatleasing og erhvervsleasing.


Splitleasing er en løsning, hvor bilen deles ud på to leasingkontrakter. Det betyder at splitleasing er en leasingform, hvor udgifterne til en leasingbil deles af to parter. En arbejdsgiver og en arbejdstager. Leasingkontrakten fordeles mellem en privatperson og den privatpersonens arbejde (firma). Ved splitleasing fordeles udgifterne mellem de to parter efter forholdet af de private antal kørte kilometer og de erhvervsmæssige antal kørte kilometer.


Udgør privatkørslen fx kun 20 pct. af månedens kørsel, så betaler privatkunden kun 20 pct. af den samlede ydelse, de resterende 80 pct. bliver betalt af arbejdsgiveren (virksomheden).


Ved splitleasing bliver den private kørsel ikke beskattet, idet arbejdsgiveren ikke stiller en bil til rådighed, men at det er den private der har tegnet en leasingkontrakt på bilen. 
En splitleasing kontrakt omfatter to kontrakter, en til privatpersonen og en til arbejdsgiveren. I kontrakten skal følgende oplyses: udbetaling, løbende ydelser (erhverv/privat) samt en restværdi, som bilen indfries til ved kontraktens udløb.

Fordelene ved splitleasing er at man ikke bliver beskattet af firmabil. Det er også en fordel for din arbejdsgiver, idet du betaler din private andel af udgifterne.

 

Hvem betaler hvad?

Udgifter til finansiering, brændstof, vedligehold, service, ejerafgifter og forsikring, fordeles i forhold til de faktisk kørte kilometre - fx. 80/20% fordelt på erhverv/privat. Biler på splitleasing skal føres (elektronisk) kørebog.


Forza Leasing står for alt administration og fakturerer udgifterne, for service, benzinkort osv. med den reelle fordeling mellem erhvervsmæssig og privat kørsel.

Dette betyder at hvis bilen går i stykker under din splitleasing periode, skal du som privatkunde kun betale din andel af beløbet som er svarende til 20 % i ovenstående eksempel.

 

Hvad sker der ved kontraktens udløb?

Man kan vælge to ting ved kontraktens udløb, enten at forny kontrakten (releasing), herved vil bilen være billigere idet bilen er et år ældre og har kørt flere km.

Eller, arbejdsgiver kan anvise en tredjepart som køber af bilen efter kontraktperiodens udløb, til den fastsatte restværdi. Forza Leasing kan også være behjælpelige med at sælge bilen, ved dette anvendes vores produkt Forza Tilbagekøbserklæring.

Hvorfor Forza Leasing?

Vi har siden 2010, hvor Forza Leasing blev grundlagt haft over 5.000 glade kunder, dette giver os en bred erfaring både indenfor leasing, men også erfaring om kundetilfredshed. Ved splitleasing er det især vigtigt at være kompetent indenfor leasing og kende til kundernes behov, da det må siges at være et mere indviklet leasingform end privatleasing og erhvervsleasing.

Forza Leasing er landsdækkende bilhuse, leasing og værksted, dette gør os til en af de stærkeste i branchen og giver dig som kunde en fordelagtigt leasingperiode. Vi står altid klar til at hjælpe dig, ligegyldigt drejer sig om et spørgsmål eller bil med en mekanisk skade.

Menu
Biler
Indhent tilbud