Hillerød

Roskilde

Odense

Aarhus

Hamborg

glemt password
main image

LEASING

Splitleasing

SPLITLEASING

Splitleasing er en løsning, hvor bilen deles ud på to leasingkontrakter. Det betyder at splitleasing er en leasingform, hvor udgifterne til en leasingbil deles af to parter. En arbejdsgiver og en arbejdstager. Leasingkontrakten fordeles mellem den private og den privates arbejde (firma). Ydelserne fordeles mellem de to parter efter forholdet mellem de private kørte km. og de erhvervsmæssige kørte km.

Udgør privatkørslen fx kun 20 pct. af månedens kørsel, så betaler privatkunden kun 20 pct. af den samlede ydelse. De resterende 80 pct. svarer arbejdsgiveren for.

Ved denne form for leasing bliver den private kørsel ikke beskattet, idet arbejdsgiveren ikke stiller en bil til rådighed, men at det er den private der har tegnet en leasingkontrakt på bilen.

En splitleasing kontrakt omfatter to kontrakter, en til den private og en til arbejdsgiveren. I kontrakten skal følgende oplyses: udbetaling, løbende ydelser (erhverv/privat) samt en restværdi, som bilen indfries til ved kontraktens udløb.

Fordelene ved splitleasing er at man ikke bliver beskattet af frimabil. Det er også en fordel for din arbejdsgiver, idet du betaler din private andel af udgifterne.

Hvem betaler hvad?
Udgifter til finansiering, brændstof, vedligehold, service, ejerafgifter og forsikring, fordeles i forhold til de faktisk kørte kilometre - fx. 80/20% fordelt på erhverv/privat. Biler på splitleasing skal føres (elektronisk) kørebog.


Forza Leasing står for alt administration og fakturerer udgifterne, for service, benzinkort osv. med den reelle fordeling mellem erhvervsmæssig og privat kørsel.

Dette betyder at hvis bilen går i stykker, skal du som privatkunde kun betale din andel af beløbet som er svarende til 20 % i ovenstående eksempel.

Hvad sker der ved kontraktens udløb?
Man kan vælge to ting ved kontraktens udløb, enten at forny kontrakten, herved vil bilen være billigere idet bilen er et år ældre og har kørt flere km.

Eller, arbejdsgiver kan anvise en tredjepart som køber af bilen efter kontraktperiodens udløb, til den fastsatte restværdi. Forza Leasing kan også være behjælpelige med at sælge bilen, ved dette anvendes vores produkt Forza Tilbagekøbserklæring.

Menu