Splitleasing

Er du interesseret i at lease din næste bil både, som privatperson og virksomhed?

Læs med her og find ud af dine muligheder ved splitleasing

Hvad er splitleasing?

Splitleasing er en løsning, hvor bilen og udgifter opdeles ud på to enkeltstående leasingaftaler. En erhvervsleasing aftale til virksomheden (arbejdsgiver) og en privatleasing aftale til dig, som privatperson (arbejdstager).

Kører du mere erhvervskørsel end privatkørsel kan splitleasing være en fordelagtig løsning for både dig og virksomheden. Som tommelfingerregel kan en splitleasing-aftale være en besparelse for dig, hvis du kører mere end 50-60% erhvervskørsel.

I få og særlige tilfælde, hvor det eksempelvis drejer sig om en speciel-bil, som har en højere beskatning eller hvis du selv ejer virksomheden, kan du ligeledes finde en besparelse ved splitleasing med mindre end 50% erhvervskørsel.

Fordele ved splitleasing

Ved at vælge splitleasing opnår du som leasingtager følgende fordele:

  • 0 beskatning af firmabil. Eftersom at du med din splitleasing aftale betaler for din privat kørsel, bliver du ikke beskattet af at besidde en fri bil. Men derimod vil det kun være en procentdel af bilens omkostninger som du bliver faktureret. Hvis du så kører meget erhvervsmæssigt, vil den procentvise omkostning typisk være mindre end beskatningen, og dermed kan du spare meget igennem en splitleasingaftale.

  • Mindre omkostningstungt for virksomheden. Er splitleasing aftalen opsat med et kørselsmønster på eksempelvis 20% privatkørsel og 80% erhvervskørsel. Bespare virksomheden 20% sammenlignet med en erhvervsleasing aftale.

  • Forza Leasing forvalter alt administration. Med en splitleasing aftale sørger vi for at varetage alt administrationen i forbindelse med bilens udgifter og fakturaer henholdsvis leasingydelse, service, reparationer mm. her opdeles til udgifterne i forhold til dit kørselsmønster.

Hvad sker der ved kontraktens udløb?

Man kan vælge to ting ved kontraktens udløb, enten at forny kontrakten (releasing), herved vil bilen være billigere idet bilen er et år ældre og har kørt flere km.

Eller, arbejdsgiver kan anvise en tredjepart som køber af bilen efter kontraktperiodens udløb, til den fastsatte restværdi. Forza Leasing kan også være behjælpelige med at sælge bilen, ved dette anvendes vores produkt Forza Tilbagekøbserklæring.

Privat, erhverv eller splitleasing?

Når du skal lease din bil kan det være svært at gennemskue hvilken løsning, som er bedst og hvor du opnår den største besparelse. Vi anbefaler derfor at du bliver bevidst om de forskelige muligheder, og hvornår skal du vælge den ene leasingform fremfor den anden.

Vi hjælper og rådgiver dig gerne til at finde frem til den bedste løsning i samarbejde med dig og evt. din revisor.

Hvem betaler hvad?

Udgifter til leasing, brændstof, vedligehold, service, ejerafgifter og forsikring, fordeles i forhold til de faktisk kørte kilometre - fx. 80/20% fordelt på erhverv/privat. Biler på splitleasing skal føres (elektronisk) kørebog.

Forza Leasing står for alt administration og fakturerer udgifterne, for service, benzinkort osv. med den reelle fordeling mellem erhvervsmæssig og privat kørsel.

Dette betyder at hvis bilen går i stykker under din splitleasing periode, skal du som privatkunde kun betale din andel af beløbet som er svarende til 20 % i ovenstående eksempel.

Udgør privatkørslen eksempelvis 20 pct. af månedens kørsel, så betaler privatkunden kun 20 pct. af den samlede ydelse, de resterende 80 pct. bliver betalt af arbejdsgiveren (virksomheden).

Ved splitleasing bliver den private kørsel ikke beskattet, idet arbejdsgiveren ikke stiller en bil til rådighed, men at det er den private der har tegnet en leasingkontrakt på bilen. En splitleasing kontrakt omfatter to kontrakter, en til privatpersonen og en til arbejdsgiveren. I kontrakten skal følgende oplyses: udbetaling, løbende ydelser (erhverv/privat) samt en restværdi, som bilen indfries til ved kontraktens udløb.

Fordelene ved splitleasing er at man ikke bliver beskattet af firmabil. Det er også en fordel for din arbejdsgiver, idet du betaler din private andel af udgifterne.

Menu
Biler
Indhent tilbud