Forskellen på privatleasing og flexleasing

Hvad er forskellen på privatleasing og flexleasing?

Forskellen på privatleasing og flexleasing leder op til mange andre spørgsmål og her giver vi vores bud på hvordan du finder frem til den bedste løsning.

Forskellen på privatleasing og flexleasing


Privatleasing

Privatleasing, betegnes i fagsprog som operationel leasing, denne leasingform giver dig som kunde den bedste gennemskuelighed. Når du tegner din privatleasingaftale, får du udleveret de samlede omkostningerne for hele perioden, som typisk er inkluderet med en service og reparationsaftale. I en privatleasing aftale er der bundet store omkostninger med bilens ekstra udstyr og du er meget begrænset. Der er kilometer begrænsning, hvilket giver mindre fleksibilitet og der er store udgifter ved overkørte kilometer. Når du aflevere bilen tilbage skal du ligeledes stå inden for bilens stand, dvs. har du små ridser eller buler, skal du betale ekstra udgifter.

Privatleasing er en fordel for dem, som ønsker sig et lille transportmiddel, hvor der ikke lægges stor vægt på ekstraudstyr og komfort, men en ny bil, hvor man kender de fleste omkostninger i kørselsperioden. Typisk aftaler på 36 måneder, hvor man herefter leverer bilen tilbage til leasingselskabet. Vær opmærksom på, at der kan komme ekstraopkrævninger for eventuelle overkørte kilometer samt for buler og skrammer.

Flexleasing

Flexleasing betegnes i fagsprog som finansiel leasing, denne leasingform giver dig som kunde den bedste fleksibilitet og samtidig den billigste leasingaftale.

Flexleasing er en billig måde at erhverve sig en nyere Premium bil. Bilen findes ofte i Tyskland med meget ekstraudstyr og hvor toppen af afskrivningerne er afskrevet. Det er den mest brugte finansieringsform på tyske biler. Ingen km-begrænsning. Leasingperioden er typisk 12 måneder, hvorefter den fornyes. I modsætning til operationel leasing hæfter man selv for restværdien. Der findes 3 former for finansiel leasing: Privat-, erhverv- og splitleasing

Køb, privatleasing eller flexleasing?

Hvornår skal du privatlease eller flexlease? 

Vi har siden vi startede i 2010 altid haft fokus på det bil-segment, som gav bedst mening for kunden. For os handler det om at det skal give mening og værdi for vores kunder, ellers kunne de jo ligeså godt have købt bilen.

Kort opsummeret er vores anbefaling her:

1. Leder du efter en "ny lille bil", så anbefaler vi at du privatleaser din bil på en operationel leasingaftale.

2. Leder du efter en "brugt lille bil", så anbefaler vi at du køber din bil kontant.

3. Leder du efter en "Ny eller brugt større bil", så anbefaler vi at du flexleaser bilen

Du har sikkert oplevet at flexleasing primært udbydes på brugte biler, typisk 3-4 år gamle. Det skyldes de danske bilafgifter og du sparer faktisk 300% på bilens registreringsafgift ved at vælge en bil som er over 3 år gammel (+36 mdr.) sammenlignet med en ny bil (0-3 mdr.).

Dette skyldes SKAT’s periodeafgifts-satser, derfor anbefaler vi hos Forza Leasing altid at du finder en bil som er ældre end 36 mdr.

Er du interesseret i en ny bil så kan flexleasing stadig være en fordelagtig løsning også allerede på biler som er 3-36 mdr., sparer du 100% på registreringsafgiften sammenlignet en med ny bil.

Flexleasing fremfor traditionelt bilkøb

Det er et spørgsmål som vi tit møder, men også et af de vigtigste spørgsmål ved indgåelsen af din leasingaftale; Hvorfor skal du flexlease fremfor at købe, og hvad er fordelene ved flexleasing? Den største fordel ved flexleasing i forhold til et traditionelt bilkøb er, at bilen har et mindre værditab.

Grunden til at bilen har et mindre værditab skyldes, at man kun afskriver på bilens værdi ekskl. moms og afgift, hvorimod ved et traditionelt bilkøb afskriver
 du på bilens værdi inkl. moms og afgift, den danske registreringsafgift udgør 150% af bilens værdi.

Det første du skal vide inden du flexleaser er, at det i nogle tilfælde kan være økonomisk mere fordelagtigt at købe bil. Dette omhandler primært biler i prisklassen 0-200.000 kr. inkl. afgift. Her anbefaler vi vores kunder at købe bilen kontant, eller på et traditionelt billån.

Hvornår kan det betale sig?

Leder du efter en bil til over 250.000 kr. inkl. afgift, så kan vi i størstedelen af tilfældene garantere dig at flexleasing er den billigste og mest rentable løsning sammenlignet med et billån. Flexleasing giver dig som kunde mindre pengebinding, idet du kan betale bilens afskrivninger og leasingydelse over flere måneder, fremfor et traditionelt bilkøb, hvor hele beløbet betales ved aftalens indgåelse. Herudover er flexleasing naturligvis også en mere fleksibel løsning end dit billån, som løber over 96 mdr. Vi tilbyder flexleasingaftaler ned til 6 måneders leasing, og tilbyder vores kunder at ombytte deres bil. efter 1 måned, hvis de ikke er tilfreds med deres nuværende.

Forza Leasing er din sparringspartner gennem hele leasingperioden, som kan hjælpe dig med at finansiere og afskrive din bil på den mest rentable måde, samtidig sikre vi at din bil bliver serviceret og repareret i samarbejde med vores værksted, Forza Auto Service. Forza Leasing tilbyder 3 i 1 – Bilhus, Leasing og værksted, derved sikre vi dig den mest fleksible og gennemskuelige aftale uden uforudsete omkostninger.

Hvorfor Forza Leasing?

Forza Leasing har hjulpet tusindevis af glade kunder med at flexlease deres drømmebil, hvorfor vi sætter en ære i at kunne fortælle om de mange fordele. Vores bilhuse er strategisk beliggende i hele Danmark, som sikre at du altid er tæt på et af vores bilhuse. Du er altid velkommen til at komme forbi et af vores bilhuse for at høre nærmere omkring flexleasing og hører hvilken løsning, som er den rette for dig.

Ligeledes er du altid velkommen til at ringe eller skrive for at høre nærmere, her vil en af vores kompetente medarbejdere gøre sit bedste for at imødekomme alle spørgsmål. Hvad end det omhandler spørgsmål til flexleasing, specifikke biler og modeller eller noget helt tredje.

Så hvis du går med tankerne om at flexlease din næste bil, eller blot ønsker at regne på hvorvidt det kan betale sig, så står Forza Leasing altid klar i døren, over telefonen, eller klar med en kop kaffe og om ikke andet vores bedste anbefalinger til lige netop dig.

Ingen bildrømme er for store til os, hvorfor det altid vil glæde os at høre nærmere omkring hvad du går og drømmer om. En ting er sikkert - desto større du drømmer, desto større er sandsynligheden oftest for at flexleasing vil tiltale lige netop dig.

Menu
Biler
Indhent tilbud