main image

Værd at vide

Forstå din leasingkontrakt

LÆR AT FORSTÅ LEASINGKONTRAKTEN

Gennemsigtighed

Hos Forza Leasing er det vigtigt for os, at der er komplet gennemsigtighed. Derfor er vores leasingkontrakt overskueligt opsat, således almindelige mennesker såvel som fagfolk forstår den.
Alle leasingkontrakter har et unikt kontraktnummer, hvilket gør det lettere for os at finde din kontrakt, hvis du ringer med en forespørgsel.
Kontraktgiver er Forza Leasing, og under ”Leasingrådgiver” kan du se navnet på rådgiveren, som du har været i kontakt med. Du kan også se din leasingrådgivers mail under navnet, hvis du skulle have spørgsmål.
Leasingtager er dig som privatperson eller firma. Hvis du har tegnet en Split-leasingkontrakt, får du både en privatkontrakt og erhvervskontrakt.

Leasingkontrakt

Mærke/model:

Her er angivet hvilken bilmodel det drejer sig om.

Stelnummer:

Dette nummer bruges til at identificere bilen fra andre biler. Alle biler har et 17-tegns stelnummer, da det bruges til at arkivere oplysninger om bilen, så potentielle købere kan se den fulde historik omkring køretøjet og værkstedet kan identificere bilens teknik. Nogle kalder også stelnummeret (VIN) for et chassisnummer.

Farve interiør/exteriør:

Hvilken farve har bilen indvendigt og udvendigt? Dette vil være angivet i dette felt.

1.reg. dato:

Bilens første registreringsdato.

Køretøjets km. stand ved aftalens begyndelse:

Ved kontraktens indgåelse aflæser vi bilens kilometerstand, således vi hurtigt kan udregne, hvor langt bilen har kørt i kontraktperioden.

Kontrakt-dato:

Dato for indgåelse af kontrakten.

Startdato:

Dato for leasingaftalens start. Kontrakten kan være underskrevet d.1/8, men hvis du får bilen fra d.1/9, er dette startdatoen.

Slutdato:

Dette er datoen for kontraktens udløb. 12 mdr. efter startdatoen.

Køretøjets købspris:

Her står bilens pris uden afgift eller moms.

Udbetaling:

Køretøjets udbetaling (som bruges til at nedskrive bilens værdi til hvad den anslås at være værd ved kontraktperiodens udløb).

Depositum:

Egenfinansieringen af leasingbilen er dit depositum. Depositummet, udbetalingen og etablering af leasingaftalen udgør cirka 30 % af bilens værdi.

Ved en forlængelse af leasingkontrakten kan depositummet bruges til at modregne. Hvis du ikke vil forlænge leasingaftalen, får du udbetalt depositummet.

Leasingydelse pr. md.:

Dette er den månedlige pris for at lease køretøjet. Da leasingperioden er 12 mdr., skal du gange ydelsen med 12 for at se årets totale leasingydelse.

Etablering af aftale:

Hos Forza Leasing koster det fra 5995 kr. for at etablere aftalen, da papir- og administrationsarbejdet der danner bund for kontrakten er omfattende. Dette er et engangsbeløb.

Leveringsomkostninger:

Denne engangsomkostning indeholder de forskellige udgifter ved levering af en bil såsom nummerplader og klargøring.

Forsikringsydelse:

Vores forsikringstilbud inkluderer fuld kasko- og ansvarsforsikring. Ydelsen betales månedligt sammen med din leasingydelse. Forza Leasings forsikringspriser er yderst konkurrencedygtige, da Forza Leasing forhandler priser på vegne af alle sine kunder.

Forsikringspriserne er dog betinget af, at man er minimum 25 år og får en GPS-tracker installeret i bilen. Er man yngre, kan der laves en prisforespørgsel.

Anvisning af køber/anvisningsbeløb/restværdi:

Dette er leasingsbilens anslåede værdi ved kontraktens udløb. Værdien kan aldrig vurderes 100 % præcist, da dette afhænger af dit kørselsmønster, buler og anden slid. Anvisningsbeløbet/restværdien er også det beløb, som det anslås, at du skal anvise bilen til, hvis du vælger ikke at forlænge kontrakten.

På leasingkontraktens anden side er informationer om GPS-overvågning, der skal bruges ved både forsikring og Split-leasing.

Betalingsinformationerne forklarer opstartsbetalingen, og at den månedlige ydelse skal betales hver d.1 over betalingsservice. Bank: Ringkjøbing Landbobank, reg. 7670 konto 0004576786

Forlængelse/afmelding:

Hvis kontrakten skal forlænges, skal dette meddeles til Forza Leasing senest fire uger før kontraktens udløb. Overholdes kontraktens udløbsdato ikke, vil der skulle betales en ekstra månedsydelse samt administrationsomkostninger.

Forsikringsforhold:

Vælger man Forza Leasings forsikringstilbud, skal man have kørt skadefrit i minimum tre år, da forsikringen ellers bliver 20 % dyrere.

Herefter skal det bekræftes, at hverken leasingtager eller andre i husstanden er registreret i RKI (tidl. Riebers Kredit Information), og at der ikke er skærpede vilkår/restance i et andet forsikringsselskab.

Hvis det ønskes, kan der tegnes vejhjælp og en mekanisk forsikring.

Nederst på leasingkontrakten er leasingtagers og leasinggivers underskrifter samt leasingtagers bankoplysninger, således depositummet kan tilbageføres, hvis kontraktperioden ikke bliver forlænget.

Menu
Biler
Indhent tilbud